Sloten vervangen in Oostende

Oostende: stad met veel oudere woningen en dus veel defecten

Oostende is een prachtige, historische én toeristische stad aan de Belgische kust. In deze badplaats wonen is geen straf, maar een waar genot. Met name in de oude historische stadskern van Oostende staan veel historische, monumentale panden waar het fantastisch wonen is. Toch hebben de vele oudere woningen in Oostende een keerzijde: dit soort woningen en panden is vaak minder goed onderhouden, waardoor defecten en achterstallig onderhoud een probleem kunnen vormen voor de bewoners. Vaak zijn er bijvoorbeeld problemen met de riolering, elektriciteitsbekabeling, lekkages van daken et cetera.

Defecten aan deursloten

De laatste tijd komen in Oostende ook veel klachten binnen over defecte sloten in deuren. Door het slechte onderhoud en het natte klimmaat slijten en verroesten sloten in Oostende - met name in ouders huizen - naar verhouding sneller dan elders. Mocht u met welk soort slotprobleem dan ook te maken hebben, dan is het belangrijk om actie te ondernemen om erger te voorkomen.

Belangrijkste soorten slotenproblemen die in Oostende voorkomen

Aan de kust met zijn nieuw flats en toeristische huizen valt het qua slotproblemen mee, omdat het hier veel nieuwbouwhuizen betreft met relatief nieuwe sloten. In het volgebouwde centrum van Oostende en in oudere wijken komen de meeste slotproblemen voor, omdat daar de oudere woningen te vinden zijn. Veelvoorkomende problemen met sloten in Oostende betreffen de volgende soorten gevallen:

  • Verroeste sloten - Het roest wordt voornamelijk veroorzaakt door regenval en intrekkend vocht in deursloten, waardoor ze op termijn gaan roesten.
  • Verouderde sloten - Veel woningen die al decennia- of eeuwenoud zijn, zijn slecht onderhouden. Daardoor zitten er vaak oudere en kwetsbare sloten in de deuren van deze huizen in Oostende. Door ouderdom kunnen sleutels afbreken in het slot, of het slotmechanisme kan breken.
  • Slijtage van sloten - Met name sloten van mindere kwaliteit slijten relatief snel. Dit is met name het geval bij intensief gebruik van de sloten.
  • Buitengesloten worden - Ook komt het in Oostende met enige regelmaat voor, dat mensen zichzelf buitensluiten. Ze vergeten hun sleutels, haasten zich het huis uit, de deur valt dicht en jawel: de bewoner sluit zichzelf buiten.

Bel ons direct op bij problemen met sloten in Oostende

Als u kampt met een van bovengenoemde slotproblemen is het verstandig om snel een expert te bellen. Een lokale slotenmaker in Oostende die snel op locatie is om u te helpen. Snel, goedkoop en kwalitatief hoogstaand: wij zijn zo'n slotenexpert. Contacteer ons nu per telefoon of neem een kijkje op onze homepage voor alle mogelijkheden!